In toata lumea afectiunile cu transmitere sexuala se evita si se trateaza tot mai greu cu antibioticele existente pe piata. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii, care se declara ingrijorati de faptul ca a crescut rezistenta la antibiotice a bolilor cu transmitere sexuala.
Expertii au tras aceasta concluzie in urma unei reuniuni la Viena, la Congresul mondial dedicat maladiilor cu transmitere sexuala (MST) si SIDA. Potrivit BBC, oamenii de stiinta au atras atentia asupra unei rezistente sporite la antibioticele utilizate pentru tratarea anumitor afectiuni.
Medicii sunt de parere ca una dintre problemele actuale in ceea ce priveste bolile cu transmitere sexuala o reprezinta rezistenta la antibioticele care sunt prima alegere a terapeutilor, mai exact cefalosporinele.
S-a constatat ca, dupa cum s-a intamplat anterior si in cazul altor antibiotice, o rezistenta sporita la cefalosporine, mai ales in regiunea asiatica, dar care se dezvolta rapid si pe celelalte continente, explica savantii.
Medicii sustin ca o infectare cu virusul HIV nu mai este perceputa drept o amenintare
Acestia sustin ca istoria ne arata ca, dupa o anumita perioada de timp de tratare a gonococilor cu antibiotice, se formeaza rezistenta. Asa s-a intamplat cu penicilina, de exemplu.
Se doreste ca cat de curand sa apara pe piata farmaceutica noi antibiotice, care sa aiba o rata de vindecare de 100%. Din pacate, in acest moment nu exista inca noi antibiotice la orizont.
Specialistii au atentionat referitor la cresterea, la scara mondiala, a infectarilor cu MST in ultimii ani, o crestere majora pentru ca declararea acestora nu este o obligatie a tuturor guvernelor.
Medicii sustin ca o infectare cu virusul imunodeficientei umane (HIV) nu mai este perceputa drept o amenintare. Potrivit BBC, aceasta temere redusa a dus la o scadere a masurilor de protectie, precum utilizarea unui prezervativ in timpul unui raport sexual cu un partener necunoscut.
Urmatorul Congres asupra MST si SIDA va avea loc in 2015 la Brisbane.